opc_loader

Wensenlijst

Julius-K9® Mantrailing/Outdoor harnas.

Artikelnr: 16MTR-FOR-M
Julius-K9®

Julius-K9® Mantrailing/Outdoor harnas.

99,95 49,98 U bespaart: 50%
Harnas maat
x
Zet op wensenlijst
Artikelnummers
EAN:
5999053672355
Voorraad
Voorraad:
 1 items
Beschrijving

Mantrailing / Outdoor honden harnas met elastische riem bevestiging

Een hondenharnas geschikt voor recreatieve activiteiten waarbij de hond aan de leiding staat. Tijdens mantrailing is de hond op zoek naar een specifieke persoon, die zijn unieke geur volgt in elk gebied. In het geval van canicross en andere sportieve activiteiten waarbij aan de lijn wordt gerend, staat de hond ook voor zijn meester en kan de meester trekken die de riem vasthoudt.

Het JULIUS-K9® mantrailing / outdoor hondenharnas is speciaal ontworpen voor het zoeken naar mensen en activiteiten waarbij hardlopen is vereist.

Het anatomisch perfect passende hondenharnas met een elastisch lijnanker zorgt voor optimaal comfort voor de hond, zelfs wanneer het een aanzienlijke trekkracht uitoefent. Tijdens het ontwerp van het harnas hebben we er op gelet dat de lading alleen op de borst moet worden verdeeld in plaats van de nek. De ontwikkeling van het mantrailing harnas vond plaats met de medewerking van de leraren van de Mantrailing Academie in Boedapest. Na een testperiode van 4 maanden werd het product in het voorjaar van 2017 geïntroduceerd op het INBTI Seminar.

De juiste maat kiezen *
Maat M: voor honden met een gewicht van 17 tot 28 kg
Maat L / XL: voor honden met een gewicht van 28 tot 56 kg

* De keuze van de maat hangt ook af van de opbouw van de hond: maat L kan goed zijn voor langere honden van maat M in termen van gewicht en borstomvang.

Het mantrailing / outdoor harnas toepassen

Wanneer de mantrailing harnas wordt toegepast, kan de hond worden gehouden tussen je voeten: de hond is naar voren en wordt gehouden tussen je twee knieën voor de achterpoten, op de flank. Als de hond deze vorm van toepassing niet leuk vindt, kunt u het harnas aanbrengen door ernaast te gaan staan. Als de hond het niet erg vindt dat het harnas van de hond door het hoofd wordt getrokken, is het voldoende om alleen de twee gespen van het rugelement te ontgrendelen voor toepassing. Trek aan de riem die het nekelement verbindt met het borstkussen door het hoofd, zodat de nek- en rugelementen op de achterkant van de hond liggen en maak het borstkussen plat tegen de borst. Sluit ten slotte de twee achterste gespen aan op het rugelement.

Als de hond het harnas dat over het hoofd wordt getrokken niet leuk vindt, voer dan de vorige stappen uit, met het verschil dat u ook een van de gespen van het nekelement ontgrendelt voordat u het harnas aanbrengt.

Het mantrailing / outdoor harnas instellen

De bovenrand van het borstkussen moet de onderste rand van de hals van de hond bereiken. Als deze hoger is, kan deze de luchtpijp indrukken. De riemen die leiden naar het nekelement moeten zo strak zijn dat de bovenrand van het borstkussen op de juiste hoogte is en de pad vlak tegen de borst is. De afstand tussen de nek en de rugelementen kan worden aangepast aan de smaak van de hondengeleider, maar mag niet achter de lijn van de twee achterpoten van de hond liggen. Het rugelement moet naar achteren worden geschoven om ervoor te zorgen dat de achterste riemen van het borstkussen de vrije beweging van de voorpoten niet belemmeren en geen kneuzingen veroorzaken. De riemen moeten zo strak zijn dat u uw handpalm onder het rugelement kunt schuiven. Ze mogen niet te los zitten, omdat ze tijdens het werk zijwaarts kunnen bewegen. In een staande positie lijkt het harnas te los te zitten (de verbindingsriem, het nekelement en het rugelement kunnen samen glijden), maar dit wordt geëlimineerd wanneer de hond begint te bewegen en trekken. Op dat moment zijn alle riemen en elementen op hun plaats.

Extra informatie

Veiligheid

De elastische riembevestiging beschermt de gewrichten van zowel de hondengeleider als de hond tegen de schadelijke gevolgen van schokken. De speurhond wordt gespaard van de onbedoelde schokken van de lijn. Het mantrailing honden harnas is gemaakt voor zoekwerk en actieve beweging buitenshuis, waar de hond iemand kan trekken (mantrailing, fietsen met de hond, recreatief hardlopen met de hond).

waarschuwingen

Achteruit, de hond kan uit het harnas komen. Zorg ervoor dat de riem aan het lichaam wordt aangepast. Als de hond tijdens het trainen naast of misschien achter zijn handler komt, de riem aan de kraag vastmaakt of een karabijnhaak aan de voor- en achterriemring van het harnas van de hond bevestigt. Het hondenharnas is niet geschikt om de hond op te tillen.

Beoordelingen (0)
Julius-K9® Mantrailing/Outdoor harnas. heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items